8/03/2013

deň = príbeh

Pred týždňom som zažila niečo nečakané,  vzrušujúce a (možno) neopakovateľné. S niekoľkými kamarátmi sme si vyšli v piatok večer na koncert do zoo parku. Teda zoo a park v jednom. Najskôr som sa s Bethany prešla a popozerala zvieratká, potom sme sa s ostatnými usadili na deku a čakali, kým sa kapela ladila. Bolo trochu zamračené, kvôli čomu sme predtým váhali, či sa vôbec oplatí ísť. Celkom som sa potešila, keď začalo jemne popŕchať, lebo dážď tu je väčšinou veľmi krátky a osviežujúci. Väčšinou. V priebehu 5 minút sa všetko rapídne zmenilo. Začal fúkať veľký vietor, postupne stále silnel a začal odfukovať prístrešky a deky. Pobalili sme si veci, stále som to nebrala až tak vážne. Bola otázka sekúnd, keď ľudia začali šalieť a spustilo sa silné krupobitie. Utekali sme po chodníku spolu s ostatnými smerom von, tvrdé kúsky ľadu mi šľahali do tváre a takmer naslepo som ťahala plačúcu Bethany za ruku. Celé oblečenie som mala úplne mokré, však načo by som si vzala niečo proti dažďu, košeľa je fajn, nie? Videla som všetko rozmazane, zdalo sa mi, že šošovky sú už úplne v paži. Na chodník padali obrovské konáre, zasiahli niekoľkých ľudí. Konečne sme sa dostali pod strechu pred vstupom do zoo. Tu to vyzeralo ako scéna z katastrofického filmu. Chaos, záchranári pobehujúci s vysielačkami, roztrhané košele a škrabance, plačúce deti, ľudia kričiaci mená stratených. Stáli sme tam asi hodinu, vonku sa to vôbec neupokojovalo. (Ak ste nevideli video http://www.youtube.com/watch?v=o5NbtPLRi8A, je ich tam viac, napr. toto zaujímavo vystihuje ako sa to stupňovalo, z pohľadu kapely, ktorá mala v ten večer hrať..chudáci ani nestihli začať: http://www.youtube.com/watch?v=tDOoT8IkU7s). Snažili sme sa s Bethany zohriať, všetko mokré oblečenie nás však chladilo. Rozhodli sme sa, že akonáhle sa to čo i len trochu upokojí, pôjdeme všetci k Jonathanovi, lebo býva najbližšie, a rozhodneme sa čo ďalej. Bežali sme do auta a až potom som videla, čo to narobilo na uliciach. Cesty boli zaplavené tak, že svetlá áut ledva vytŕčali nad hladinu. Rozfúkané odpadkové koše, popadané stromy. Predierali sme sa tou vodou a ja som sa musela usmievať. Vraj takéto niečo sa tu ešte nestalo. Sme príliš ďaleko od oceánu na to, aby sem prišiel hurikán. A predsa, hlásili hurikánovú vlnu. A som tu! Cítila som sa oveľa lepšie ako som vyzerala. :D Úplné vzrúšo to bolo. Keď sme prišli k Jonathanovi, dal nám suché oblečenie, počúvali sme hudbu, zapli sme news a ja som premýšľala nad tým, že tu zažijem asi všetko.

*

V stredu sme mali znovu tradične college group. A strašne ich mám rada všetkých. Cítim sa prijatá a veľmi mi budú chýbať. Veď už len 5 týždňov tu a s nimi! 

Whitney

-> Craig, Anthony a Jon
-> Chris, Ben a Josh 

-> Kelsey, Aaron, Jason a Whitney


*

Vo štvrtok sme šli ja, Aaron, Bethany a Owen do Acoma Sky City. Mestečko mimo civilizácie, kde ľudia, prevažne indiánskeho pôvodu, ešte stále žijú bez elektriny, kanalizácie atď. Dobrovoľne. Asi sa im to tak páči. A sú tam všetci strašne zlatunkí priateľskí a vyrábajú tradičnú keramiku a niečo čo vyzerá ako osúch posypaný cukrom a je to super chutné. Cítila som sa ako niekto úplne iný v úplne inej dobe a bolo mi dobre. Krásne je tam, aha:








fajn výhľad, nie?

Bethany


Najzlatunkejší sprievodca. Jeden z ľudí, ktorí tam naozaj žijú. Aj s rodičmi nás zoznámil.



*

Trochu ma šokovalo, že niekoľkí ľudia zobrali vážne moju facebookovú fotku. Potvrdzujem, bola to maska. Na dorasteneckú hru. Prezlečení zamaskovaní vedúci sme sa roztratili po celej zoo (tej s hurikánom) a úlohou dorastencou bolo nájsť nás a získať podpis. Poviem vám, bola to strašná sranda :D. Prechádzala som sa, občas som sa pridala k nejakej rodinke a tvárila sa, že som ich znudená goth dcérenka. Väčšina dorastencov prechádzala okolo mňa, obzerali si ma a nezbadali, že som to ja. :D Bolo mi to strašne vtipné, lebo som sa musela tváriť neutrálne a ťažko sa mi tvárilo, že ich nepoznám. :D Ach, ale dopriala by som vám poznať ostatných vedúcich a vidieť ich prezlečených. Martha stála vedľa mňa, vedela som, že je to ona, ale aj tak sa mi tomu ešte ťažko verilo. Bola prezlečená za dôchodkyňu s chodítkom, ostatné babičky si k nej sadali na lavičku a rozprávali o vnúčatkách. :D Bol to skvelý deň. Strašne mám rada ľudí tu.

pôvodný look :D ach...

aj som si pofotila zvieratká zatiaľ, ako správny turista


ehm Preston a Martha..

strašne ľúbim tento pár :D !
Whitney
nezabudnem ako sme behali po obchodoch a zháňali fake piercingy
ona je tak úžasnaaa 
Caleb, on je strašne zlatunký

kamošky

keď som Bena ráno stretla, vôbec som ho nespoznala a chvíľu som bola zmätená, prečo sa so mnou rozpráva niekto, koho nepoznám. :D pôvodne blonďák. 

No a potom späť do office robiť databázu! Lebo Tin Tin loves data entry.

by Whitney

takto pracuje môj šéf

takto pracuje môj fave work buddy Whit Whit
*

Fuuuha dnes je toho naozaj veľa. Môj najčerstvejší zážitok je dnešný Owenov prípravný futbalový zápas. Bolo strašne teplo, ale veľmi super. A pravdepodobne budúci týždeň zažijem už normálny zápas. Jeees.







A super deň sme zakončili večerou s college group a hraním hier u Josha. A zase raz to vyzerá, že ďalší týždeň bude super. :)