8/29/2013

spektrum

Ľudia sú zaujímaví. Najradšej zo všetkého počúvam ich príbehy.V pondelok ma dvaja veľmi milí, staručkí manželia vzali hrať minigolf. Okrem toho, že som sa zabavila pri hre, strávila som celé jedno doobedie počúvaním príbehov. Obaja sú bývalými hercami. Sú zábavní a pritom neskutočne zdvorilí a elegantní. Vďačná za hodiny presedené na NASke som diskutovala so starým pánom o politike. Viezli sme sa v bordovom starom športiaku a cítila som sa ako z iného sveta. Žasnem nad tým, akým obrovským spektrom zážitkov toto leto obohacuje môj život. Nič nie je rovnaké a stereotypné.

Ale už to prichádza. V pondelok večer - posledná skupinka s worship kapelou. Budúci utorok - posledný staff meeting. Budúca streda - posledná college skupinka. Odteraz už bude všetko označené týmto prídavným menom.

Dnes mám za sebou ďalšiu úžasnú, úplne že filmovú skúsenosť. Boli sme sa s Jonathanom pozrieť na stredoškolský futbalový zápas. Atmosféra bola úžasná. Je mi ľúto, že niečo také na slovenských stredných školách nemáme. Tribúny boli plné študentov, my sme samozrejme fandili Cibola High School, lebo je to škola, kde Jon učí. A vyhrali sme! 












Avšak jedna z vecí, ktoré si tu užívam najviac sú tie nočné jazdy na motorke. Neviem či som niekedy videla niečo krajšie ako Albuquerque v noci. Toto mesto má v sebe niečo neuveriteľné, divokosť a slobodu a zároveň akýsi pokoj a melanchóliu. A tam, za miliónmi farebných svetielok sa rozprestierajú čierne hory, stále sú tam, aj keď splývajú s čiernotou oblohy. Tajomné a obdivuhodné. Ako Boh.